Také si podvědomě spojujete konzumaci ryb se zdravým životním stylem? Vaše asociace je naprosto v pořádku. To ale vůbec neznamená, že rybí chody musí být dietní!
Recepty z ryb:
Kapr naostro
Suroviny:
4 porce kapra (podkovy)
plnotučná hořčice
hladká mouka
strouhaný křen
pepř a sůl
kapka sojové omáčky
olej na smažení
Postup:
1. Jednotlivé porce kapra potřeme směsí hořčice a strouhaného křenu. Ingredience však nikdy nenahrazujeme kremžskou hořčicí!
2. Osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a vložíme do pánve s rozpáleným olejem.
3.Opečeme z obou stran, přidáme 3-4 lžíce vody. Dochutíme kapkou sojové omáčky.
4.Příloha záleží na Vás. My doporučujeme americké brambory.
Rybí karbanátky
Suroviny:
250 g rybího filé
250 g bramborové kaše
2 vejce
hladká mouka
koření na přípravu ryb
2 plátky slaniny
1 cibulka
sůl
Postup:
1. Rozmačkané rybí filé smícháme s kaší, vejci a kořením.
2. Dle potřeby přidáváme hladkou mouku tak, aby vznikla hutná směs.
3. Ze směsi vytvarujeme karbanátky, které vložíme do hluboké pánve.
4. Nakonec na pánvi osmahneme najemno nakrájenou cibulku a slaninu.
5. Porce karbanátků přelijeme cibulo-slaninovým přelivem
6. Podáváme se směsí listových salátů.
Rybí pomazánka s čerstvým sýrem
Suroviny:
1 plechovka tuňáka v oleji
1 kelímek čerstvého sýra typu cottage
½ vaničky tvarohu
5 lžic majonézy
sůl, pepř
jarní cibulka
Postup:
1. Všechny ingredience smícháme.
2. Jemnou pomazánku dle chuti opepříme
3. Podáváme na jednohubkách z bílého pečiva ozdobených kolečky jarní cibulky.
Dobrou chuť!
Podívejte se také:
Recepty z ryb